Swimming

Deelname WK swimming masters - Gwanju 2019 - Zuid Korea

Kathy Van Lindt

Follow your dreams, believe in yourself and don't give up

2825 / 5000 €

TrackFinished

60  Trackers

Make a donation

10€  and more

Bedankje op sociale media en persoonlijk mailtje in je inbox

25€  and more

Bedankje op sociale media en persoonlijk mailtje in je inbox.

Postkaart A6 met sportfoto van afgelopen seizoen.

50€  and more

Bedankje op sociale media en persoonlijk mailtje in je inbox.

Postkaart A5 met sportfoto's van afgelopen seizoen.

125€  and more

Bedankje op sociale media en persoonlijk mailtje in je inbox.

Postkaart A5 met sportfoto's van afgelopen seizoen

Eén zwemles door mezelf gegeven
OF
Mijn (herstel)verhaal brengen

250€  and more

Bedankje op sociale media en persoonlijk mailtje in je inbox.

Postkaart met sportfoto's van afgelopen seizoen

Twee zwemlessen door mezelf gegeven
OF
Twee keer mijn verhaal brengen
OF
Promotie via logo/naam op mijn trainings-/wedstrijduitrusting

500€  and more

Bedankje op sociale media en persoonlijk mailtje in je inbox.

Postkaart A5 met sportfoto's van afgelopen seizoen

Twee zwemlessen door mezelf gegeven OF twee keer mijn verhaal brengen

Promotie via logo/naam op mijn trainings-/wedstrijduitrusting

Follow your dreams, believe in yourself and don't give up

!!! Onder het motto "Vele kleintjes maken iets groots" wordt de actie van het extra geschenkje "sleutelhanger DOL-FIJN" uitgebreid naar 50 trackers !!!

Kathy - DOL-FIJN

DOL een beetje gek zoals de buitenwereld dit meestal omschrijft, ikzelf noem het mijn psychische bijzonderheden.
FIJN; goedlachs, enthousiast, creatief, doorzetter, ...
Samen DOLFIJN, het dier waarmee ik mij het meeste vergelijk en ook één van de zwemstijlen waarmee ik in de top 10 van Europa sta bij de masters. Bijgevolg één van mijn bronnen van kracht en hoop!

Ik ben Kathy, gehuwd en mama van twee zonen. Van opleiding een master in de wiskunde en sinds 2015 ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg. Ik noem me liever Kathy die haar ervaringen, talenten, krachten en competenties tracht in te zetten om anderen hoop en (zelf)vertrouwen te geven. En ja, daar ben ik best trots op.

ZWEMMEN is één van mijn bronnen van kracht en hoop. Ik sta dan ook voor verschillende disciplines in de top 10 van Europa bij de masters.

Waarom ben ik deze Rising Track gestart?

Op mijn weg kwam ik heel wat obstakels tegen. Eén van mijn psychische bijzonderheden, ASS (autisme spectrum stoornis) en het feit dat ik vervroegd op pensioen ben gezet na pesterijen op het werk zijn hiervan de belangrijkste. Ik ben nu echter op een punt gekomen dat ik mijn grenzen nog meer wil verleggen om zo verder in mijn ZELFSTANDIGHEID te groeien en mijn ZWEMNIVEAU - ook buiten mijn comfortzone - te vergroten.

Mijn doel: DEELNAME AAN HET WK SWIMMING te ZUID-KOREA!

Vanaf januari 2019 stopt mijn job als ervaringswerker en val ik terug op vrijwilligerswerk. Allemaal onrechtstreekse gevolgen van mijn gedwongen op-pensioenstelling. De reis naar Zuid-Korea is een verre, lange reis naar een onbekende locatie. Deze uitdaging is door mijn autisme te groot voor mij alleen waardoor ik een begeleider nodig heb. Ik heb dan ook niet alleen budget nodig voor mezelf maar ook voor mijn begeleider. Iets wat ik door het stoppen van mijn job niet kan bekostigen. Ik wil mijn droom echter niet zomaar laten varen. Daarom hoop ik nu eenmalig te kunnen rekenen op uw financiële steun.

Maar er is nog meer, ik hoop met dit project ook een bijdrage te leveren aan het DOORBREKEN van het TABOE rond PSYCHOLOGISCHE PROBLEMEN.

"Kwetsbaarheden maken je ook sterk" - "Follow your dreams, believe in yourself and don't give up"

Mijn verhaal:

September 2009, het begin van mijn VERHAAL "Wrong moment, wrong place and wrong person." Ik word het slachtoffer van machtsmisbruik en pesterijen. Wenen, niet meer naar mijn werk willen rijden, vaak heel moe... Het wordt een periode met vallen en opstaan, werken/niet werken, ... De klachten blijven toenemen, grotendeels door de aanhoudende negatieve acties op het werk. Wat ik zo goed kan - mijn gezin, mijn werk, mijn zwemmen,... - kan ik niet meer. En bijgevolg verdwijnt ook stilaan 'de Kathy'. Omwille van de toenemende problemen blijkt - in januari 2011 - een opname noodzakelijk. Er is niettemin één serieus obstakel: ik heb geen vertrouwen; niet in mezelf en zeker niet in een opname. De overgang naar een intensievere ondersteuningsvorm is voor mezelf erg moeilijk, maar uiteindelijk zet ikzelf deze stap, zoals ook de vele andere stappen.

Februari 2012, ik rond mijn eerste opname van één jaar af. Eén van mijn talenten - ZWEMMEN - krijgt opnieuw een belangrijke plaats. Om de wachttijd - bijna 1 jaar - tussen mijn 2 opnames te overbruggen besluit ik naast de heropstart van een intensiever ambulant traject, de uitdaging "deelname aan mijn eerste EK Swimming Masters 2013 Eindhoven" aan te gaan. En ja, zoals jullie in het bijhorende filmpje kunnen zien, het is een succes op vele vlakken.

Oktober 2014, nog een 4-tal weken te gaan en dan rond ik mijn tweede opname van één jaar af. Afbouwen van MEDICATIE was voor mij ook een belangrijk DOEL. Aangezien ik opnieuw gestart ben met ZWEMMEN OP HOOG NIVEAU, hierdoor voldoende en regelmatig train, kwam er ruimte voor een experiment. Misschien kan ik mijn medicatie afbouwen en kijken of de stoffen die ik nodig heb, ook kunnen aangemaakt worden via mijn sport. Samen met mijn behandelde psychiater (in opname) besluiten we 'de sprong' te wagen. Het is een proces met vallen en opstaan, wikken en wegen, stoppen/opnieuw starten, overleggen, elkaar vertrouwen geven,... Maar ik kan zeggen dat het opzet nog steeds geslaagd is: 'ZWEMMEN' is al meer dan drie jaar MIJN MEDICATIE OP VOORSCHRIFT.

"We keep moving forward, opening new doors and doing new things, because we're curious, and curiosity keeps leading us down new paths."

Zonder het zelf te beseffen, zet ik mijn eerste stapjes richting ervaringsdeskundige. Ik begeleid een sessie rond crisis-/signaleringsplan, geef een sessie vaardigheidstrainingen en neem zelfs deel op beleidsmatig vlak in een werkgroep van herstel in het psychiatrisch ziekenhuis. Maar ook naar de maatschappij toe verzorg ik samen met een professional INFO- avonden rond PSYCHISCHE KWETSBAARHEDEN.

De combinatie van (ambulante) therapie, hobby's en vrijwilligerswerk, grotendeels als ervaringswerker, wordt mogelijk. Ik school me bij en voel mezelf beter en krachtiger worden. Ik krijg opnieuw meer zelfvertrouwen. Wat begint met enkele uren vrijwilligerswerk, groeit uit tot een fulltime bezigheid. Ondanks mijn drukke 'werkagenda' - al zal de buitenwereld dat niet altijd zo benoemen - loopt het op andere vlakken ook heel goed: mama zijn, aan sport doen, ook met mijn zwemmen sta ik er opnieuw, zelfs op internationaal niveau ...

Wauw, ben ik dan toch opnieuw die krachtige, doorzettende, gedreven dame waarover men sprak en die ikzelf niet echt (meer) zag?

Januari 2016, de logische volgende stap - terug meedraaien in het reguliere werkcircuit - brengt me opnieuw even uit evenwicht. Het trauma dat ik opliep in mijn vroegere werkcontext was immers de aanleiding geweest voor mijn opname in de geestelijke gezondheidszorg. Ondanks die negatieve werkervaringen en het feit dat ik lange tijd uit ben geweest, durf ik de stap toch te wagen. Dat heb ik te danken aan alles wat ik heb opgebouwd tijdens mijn proces. Ik ontdekte oa dat het niet zozeer wiskunde is dat ik miste maar meer de rol rond "vorming" en/of "betekenis hebben voor anderen". Maar vooral dankzij de vele ervaringen, kennis, elders verworven competenties, vaardigheden, bijzondere verdiensten (zowel in mijn werk als met mijn zwemmen), krachten, de uitbouw van een professioneel en niet-professioneel netwerk en last but not least ZELFVERTROUWEN dat ik nu in mijn 'rugzak' heb. En zo kom ik tot mijn laatste puntje ...

Zoals ik reeds eerder aangaf werd ik op 1 januari 2016 op vervroegd pensioen gezet. Overal waar ik solliciteer dien ik dit ter sprake te brengen. En ja ondanks dat vele weten dat het niet gaat over een gebrek aan capaciteiten, is dit voor de buitenwereld, waaronder ook heel wat werkgevers, moeilijk. Daar heerst heel wat STIGMA. Maar ook weet ik sinds deze maand - december 2018 - dat mijn betaalde job opnieuw stopt. Net zoals bij mijn "vervroegd pensioen" niet omwille van mijn capaciteiten. Deze keer omdat er geen financiële middelen meer zijn en ik niet onder het "normpersoneel binnen de zorg" pas.

TOT SLOT. Al datgene wat ik tot hiertoe heb bereikt/opgebouwd is niet iets wat ik alleen kan. Het is een proces dat ik SAMEN met mijn gezin en familie, mijn hulpverleners, lotgenoten, vrienden, collega's zowel ervaringswerkers als professionals, verschillende instanties, ... DOE, waarvoor ik SAMEN met hen GA en waarop we uiteindelijk SAMEN TROTS kunnen zijn! Ik hoop dan ook dat jullie - de schenkers - voldoende overtuigd en geïnspireerd zijn om in "mijn droom" te investeren zodat we SAMEN verder bouwen aan "ZWEMMEN en ERVARINGSWERKER een SUCCESVOLLE combinatie "! En alzo ook het "TABOE over de psychiatrie" verder helpen te DOORBREKEN!

"Kwetsbaarheden maken je ook sterk" - "Follow your dreams, believe in yourself and don't give up"

Kathy

Kathy Van Lindt

About the riser

1971/05/19 years old

Merchtem, Belgium

Social Networks

Curriculum Vitae
Medaille EK | Zwemmen - masters
800m vrije slag – 2018 (3de plaats)
400m vrije slag – 2018 (3de plaats)
4x50m vrije slag dames – 2018 (3de plaats)

Diploma WK | Zwemmen - masters
400m vrije slag – 2017 (8ste plaats)

Diploma EK | Zwemmen - masters
200m vlinder – 2018 (6de plaats)
100m vlinder – 2018 (7de plaats)
Open water 5km – 2018 (8ste plaats)
Open water 5km – 2016 (7de plaats)
4x50m wissel dames – 2018 (8ste plaats)

EK/WK deelnames masters :
september 2018 - EK zwemmen en openwater Kranj-Bled/Slovenië
augustus 2017 - WK zwemmen en openwater Boedapest-Balaton/Hongarije
september 2016 - EK openwater Rijeka/Kroatië
mei 2016 - EK zwemmen Londen/Verenigd Koninkrijk
september 2013 - EK zwemmen Eindhoven/Nederland

Belgisch kampioen | Zwemmen - masters
1996/1997/1998/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018

Sportvrouw
Kapelle o/d Bos : 1997/1998
Lebbeke : 2015/2016

Belgisch record | Zwemmen - masters
Individueel :
1500m Vrije slag dames (50m-bad) – 1999
Team :
4x100m Wisselslag dames (50m-bad) - 2018
4x100m Vrije slag dames (50m-bad) – 2018
4x100m Vrije slag dames (25m-bad) – 2018
4x200m Vrije slag dames (25m-bad) – 2018
4x200m Vrije slag dames (50m-bad) – 2013/2017
4x100m Vrije slag gemengd (50m-bad) – 2013/2018

Bedrijventriatlon
Antwerpen – 2018 – 1ste plaats gemengde teams (1dame+2heren)
Hamme – 2018 – 2de plaats dames teams
Mechelen – 2017 – 3de plaats gemengde teams (1dame+2heren)

03.03.2019

Kathy Van Lindt

Nice Tracker
Allen super bedankt! Vele kleintjes maakten iets groots! Dank aan al mijn Trackers om mijn WK naar Zuid-Korea met begeleider te verwezenlijken! En nog veel meer. Special thanks to my auti-coach en logistieke hulp van mijn jongste zoon. Yes, We did it!
03.03.2019

Dominique Cluts-Seghers

Nice Tracker
Hey Kathy, véél succes daar ! Dominique
03.03.2019

Ann Seghers

Nice Tracker
Go for it! Ivo, Ann & Co
03.03.2019

Debbie Cornelis

Nice Tracker
Veel succes.
03.03.2019

Bert Verbraeken

Nice Tracker
03.03.2019

Kim Mens

Super Tracker
Hup Kathy hup ! (Ben ik de laatste tracker? ;-)
Swim Kathy Swim !
03.03.2019

Joke Huybrechts

Nice Tracker
Go go go, Kathy! Maar vooral: genieten! Maak je droom waar! Groetjes Joke
02.03.2019

Jana De beul

Nice Tracker
Good Luck!
02.03.2019

Ambras Ambras

Master Tracker
Katja, Ambras duikt mee het water in!
02.03.2019

Herman Wuyts

Nice Tracker
Veel succes! Herman.
02.03.2019

Leen Weemaels

Nice Tracker
Ga er voor Kathy! Veel succes!
02.03.2019

Michaël Robberechts

Nice Tracker
Hopelijk lukt het, Kathy ! Good luck X
02.03.2019

Esthel Rams

Nice Tracker
Veel succes Kathy! Ik bewonder je enorm! Go for it! Yes, you can! <3
02.03.2019

Hilde Vanderhaegen

Nice Tracker
Super wat je doet. Heel veel succes
01.03.2019

De Smedt Luc

Nice Tracker
Succes!!!!
01.03.2019

Anonymous

Master Tracker
Veel succes! R. en E.
Mooi wat je doet! Succes! S.
Succes.
Veel succes. F.
Succes. M.
Veel succes! W.
Heel veel succes, ook met de inzet van je andere krachten! L.
01.03.2019

jozef tops

Nice Tracker
Heel veel succes Kathy.....wij duimen voor jou.Dikke kusjes van moeke en vake v Tinneke. x x x x
28.02.2019

Kathleen Laloi

Nice Tracker
28.02.2019

Tom Vansteenkiste

Nice Tracker
27.02.2019

Sven De Vos

Nice Tracker
Succes Kathy! Zet hem op!
26.02.2019

Kurt Vereycken

Nice Tracker
Yes you can!!! Good luck!!! Kurt, Carla, Jelle
26.02.2019

Nancy Goossens

Nice Tracker
Succes!
26.02.2019

Eddy Adriaenssens

Nice Tracker
Heel veel succes!!
24.02.2019

Ellen Gielis

Nice Tracker
Veel succes, we weten dat je 't kan.
24.02.2019

Sophie Pelgrims

Nice Tracker
Go for it Kathy! Ik wens je een mooie, bemoedigende ervaring in Korea!
24.02.2019

Sofie Seghers

Nice Tracker
Succes!!! Jurgen en Sofie, Margo en Arthur
24.02.2019

Anonymous

Nice Tracker
Veel succes met de campagne!
24.02.2019

Guy Mens

Nice Tracker
Way to go, Kathy. Geif mor gaas T Myriam en n Guy
23.02.2019

Rita Vandeloo

Nice Tracker
Waww, wat een uitdaging Kathy. Veel succes gewenst; Rita Vandeloo
23.02.2019

Inge Neetens

Nice Tracker
Succes!
22.02.2019

Johan Cornelis

Nice Tracker
We duimen voor jou, Groetjes
21.02.2019

Tom Lamers

Nice Tracker
Veel succes Kathy!
20.02.2019

Kim Adriaenssens

Nice Tracker
Go, Kathy, go!!! x
20.02.2019

Carine Lucas

Nice Tracker
Veel succes! Ik bewonder je doorzettingsvermogen.
20.02.2019

Anonymous

Nice Tracker
15.02.2019

Mady Willems

Master Tracker
Go for it!!!
Succes! Yes, you can!!!
14.02.2019

Anonymous

Nice Tracker
Amai, amai...mag ik mee op je rug? Ik zal hard trappelen :-) Go go Kathy! En toi toi voor dat wat in de running is en jij op hoopt. Dat het verdorie een mooie 'match' mag zijn, zodat je eens zo snel uit de startblokken schiet en records verpulvert...
14.02.2019

katrien henderickx

Master Tracker
Veel Succes !
13.02.2019

Tinneke Tops

Super Tracker
Ga ervoor Kathy. Je hebt zoveel in je mars! Knap wat je allemaal doet ondanks de obstakels die je tegenkomt
10.02.2019

Brigitte Böhlke

Nice Tracker
Veel succes Kathy, ik hoop dat het je lukt x
09.02.2019

Karla Vanderhasselt

Nice Tracker
09.02.2019

Tessa Aelbrecht

Nice Tracker
08.02.2019

Ann Geeraerts

Nice Tracker
Succes !! Via Tinneke Tops draag ik hoer hraag een beetje bij !
30.01.2019

Lucia Van Den Eede

Nice Tracker
29.01.2019

Inge Hertmans

Nice Tracker
Succes !!
27.01.2019

RUDY Staljanssens

Nice Tracker
Lieve Kathy, goed dat je zo voor jezelf en ook anderen opkomt. Mag je je gewenste doelstelling halen en we wensen je nu al superveel succes! Way to go! Maak van '19 JOUW JAAR. Zwem ze! telsie en nrudy
27.01.2019

Louis Willems

Nice Tracker
Een mooie zwemuitslag en veel succes.
26.01.2019

Gina Willems

Nice Tracker
Hopelijk worden jouw dromen waar. Veel succes in Zuid-Korea.
25.01.2019

Hugo Mens

Master Tracker
Winnen is belangrijk, maar meedoen evenzo, voor de mentale kracht.
25.01.2019

stéphanie schaeffer

Nice Tracker
I'm impressed ! good luck and deploy your wings!!
24.01.2019

Mieke Verhoeven

Nice Tracker
Veel succes!
24.01.2019

Willeke Staljanssens

Nice Tracker
23.01.2019

jean cormeau

Nice Tracker
de aanhouder wint nog veel goede moed en veel succes !
22.01.2019

Nick Mens

Nice Tracker
Veel succes!!!
22.01.2019

Katleen Podoor

Nice Tracker
Kathy, jij leert ons als geen ander! En plus nog wijze levenslessen.:) Vanuit dat hels parcours (pensioen) opportuniteiten creëren, ik weet ervan mee te spreken. I (We) believe in you! Go for it girl! xxx
21.01.2019

vicky van dooren

Nice Tracker
Yes you can!! Veel succes met deze uitdaging Kathy. Ik geloof in jouw kracht om hierin te slagen, met glans!!!
20.01.2019

Anne Vermeire

Nice Tracker
Veel succes, Kathy !
19.01.2019

Lies recour

Nice Tracker
Dag Kathy, We wensen je een succesvolle trainingsperiode en wedstrijd. Sterk van jou dat je dit doet! Pascal en Lies
18.01.2019

Nils Mens

Nice Tracker
Alvast veel succes met je deelname aan het WK SWIMMING MASTERS in Zuid-Korea!!
17.01.2019

Nick Veenhof

Nice Tracker
Good luck! Het hele Autisme spectrum stoornis gebied heeft een dierbare plek in mijn hart verovert sinds ik daar als kind mee in contact kwam in de jeugddienst. Bedankt om zo open te zijn!